Yenimahalle Yaşamak istediğim Şehir (Nasıl Bir Şehirde Yaşamak İsterim)




                                           Yenimahalle Yaşamak istediğim Şehir



     İnsanlar yaşam savaşında işten eve evden işe yoğun bir tempo içerisinde, çoğu zaman çevresinde olup biten değişmeleri  gelişmeleri fark etmiyor. Şehirler büyüyor kalabalıklaşıyor. Her şehrin bir karakteri  var şehrin karakteri insanların karakterlerine yansıyor. Zamanla Şehrin dinamiği insanların dinamiği oluyor. Şehrin Yüzü İnsanların Yüzü oluyor. Çoğumuzun Yaşadığımız şehri seçme lüksü yoktur, şartlar kendiliğinden oluşur hop  Yenimahalle’desin. Doğduğumuz değil  doyduğumuz şehirli oluruz birden.
      Dünyanın en mutlu şehrini tespit etmek için FastCompany tarafından yapılan ankete  29 ülkeden   10000 kişi katılmış.  Anket sonucu Dünyanın En mutlu şehri olarak Rio de Janeiro seçilmiş. Bu Şehrin seçilmesinde en büyük etkenin  Şehrin doğal güzellikleri olduğunu düşünüyorum. Hepimiz  Rio de Janeiro  ya gidip yerleşemeyiz, ancak  yaşadığımız Şehri   yaşamak istediğimiz Şehir haline getirebiliriz.
         Binalarımızın dış cephesini  her sokak  farklı  olacak şekilde canlı renklerle boyamakla başlayabiliriz. Renkler insan yaşamında çok önemlidir, Yağmurlu gri bir havada herkesin elinde canlı renklere bezenmiş şemsiyeleri görmek  kötü hava şartlarını bile yumuşatır.  Balkonlarımızı mevsim çiçekleriyle donatmak  hem şehrin çehresini hem de  ev halkının çehresini güzelleştirir.
Yenimahalle Türkiye’nin  en köklü iki üniversitesine sahip Ankara Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi  her iki üniversitede dünyaca saygınlık kazanmış sayılı üniversitelerden  yüz bini  aşkın öğrencisi var. Üniversitenin halkla birleştiği her gün farklı bir sosyal aktivitenin olduğu tiyatro, müzik,  amatör sinema, farklı konularda konferansların yapıldığı bir Yenimahalle’de yaşamak beni  çok daha mutlu eder.
         İşten eve geldikten sonra kendimi  eve hapsetmek değil  yaşamın içine ailemle birlikte katılmak Kültür merkezlerindeki  aktivitelerle stresten  uzak daha dinamik bir yaşamın parçası olmak isterim. Hayatın içinde olmak isterim, Hayatı uzaktan izleyen değil içinde olan yaşayan olmak isterim.

-Yaşadığım yerde mutlu muyum ?


-Yaşadığım yerde nelerin olmasını isterim ?


-Peki Ya Ben Ne Yapıyorum ?

Evet bu soruların cevapları karşısında herkesin üstüne düşeni yapmasını beklerim. Şehrimin daha yaşanılabilir daha yeşil  daha güvenli  daha estetik olmasını isterim.

Yaşadığımız Şehri  Yaşamak İstediğimiz Şehir Haline Çevirmek…


-Peki Ya Sen Ne Yapıyorsun ? 


Yenimahalle Demetevler Kentsel Dönüşüm Projesinden bir kare Neden Olmasın?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Fikrinizi Paylaşın...