Bir Fikrim Var




Fikrim Geldi  




   Hijyen konusunda hepimiz, kendimizi dünyanın en temiz ve hijyenik kişisi olarak görürüz. Bunda bir sıkıntı yok. ( başka konularda da enler bize yakışır.)

   Olmasını beklediğim, neden henüz üretilmedi ki diye düşündüğüm, iki konudan bahsetmek istiyorum. Eminim bir çoğunuzda benim gibi düşünmüştür.

   Hijyenine en çok dikkat ettiğimiz yer tuvalettir. Klozet temizliği işin ayrı bir boyutudur. Bir restoranın tuvaleti pisse gitmeyiz. Çoğu arkadaşım evinin dışında tuvalet kullanmaz.

Klozet Kapağı


   Şimdi, klozetlerde taharet musluğu açılınca, su tazyikli bir şekilde, klozet kapağının ön kısmına vuruyor, oradan da aşağıya doğru süzülüyor. Beraberinde de bazı atık maddeleri sürüklüyor. Biz fark etmeden zemine yayılıyor. Çocuğumuz elinde ki memesini düşürüyor ve derhal yerden alıp hop ağzına atıyor. İnanın çok titiz olduğunu bildiğimiz insanlar bu olayı defalarca yaşıyor.


   Çözüm çok basit, klozetin kapağının ön kısmını, içeri doğru 5 cm uzatmak. Bunu üretici firmalardan talep ediyorum. Satışlarınız patlayacak.



 Batarya Musluk


   İkinci konu ise, hepimizin evinde en az 3-5 tane olan çeşme, musluk, yeni adı ne hikmetse bataryalarla ilgili. Uzun zamandır bekliyorum, bir üretici firma çıksın yapsın diye. Yok kardeşim yok kimse su tüketimimizi belki de yarıya indirecek basit bir çözüm üretmiyor.


   Evde takip ediyorum, temizlikçi kadın, çeşmeyi bir açıyor, sonuna kadar. Bazen,  sonuna kadar açıyor, sonra biraz kısıyor. Bunu sadece temizlikçi kadın yapmıyor ev ahalisinin hepsi yapıyor.

   Çözüm çok basit; muslukların kademeli şekilde açılır imal edilmeleri. Otobüslerde motor frenleri oluyor elle idare edilen kademe kademe ilerliyor. Üretici kardeşim inan hem satış patlaması yaşayacaksınız, hem de ülkenin ve dünyanın su sorununa çözüm olacaksınız.

  Ha Gayret Emeğinize Sağlık Bileğinize Kuvvet...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Fikrinizi Paylaşın...